Theo’s Rozenboompje

Ik ben blij verrast te zien hoe snel het rozenboompje zich hier aan de Beuningse klei heeft aangepast. Voorheen stond ie namelijk in zandgrond, gemengd met een vleugje leem. Dat was in Siebengewald. Pas afgelopen herfst heb ik hem verplaatst naar hier.

Dit rozenboompje is mij heel dierbaar. Ik heb het gekregen van lieve mensen uit Broekhuizen waarmee we een culinaire en muzikale klik hadden. We kenden elkaar helaas nog niet zo lang toen Theo ziek werd en kort daarna overleed. Bij zijn afscheid gaven zij mij dit rozenboompje, de naam van het ras wat zo prachtig klonk, ben ik helaas vergeten. Het was vanaf dat moment ‘Theo’s rozenboompje’. Het kreeg een mooi plekje in de kruidentuin, vanwaar het tevens een weids uitzicht over de boomgaard had. Op zijn tijd kreeg ie een knipbeurt en elke winter een jasje aan tegen de vorst.

En toen ging ik verhuizen, in de winter. Eerst naar een vakantiepark en een paar maanden later naar mijn huidige huis. Op dat moment was het meenemen van het rozenboompje uit den boze. Maar ik wist dat ik het boompje in goede handen achterliet. Pas in het volgend najaar ging ie achter in de auto met me mee en kreeg het rozenboompje een mooi plekje in mijn achtertuin. In de hoop dat diens wortels hier goed zouden aarden.

Die wens is uitgekomen, want moet je nu eens zien, al die knoppen en bloemen! Met een big smile steek ik elke dag even mijn neus in een van die heerlijk geurende rozen. En dan besef ik met een diepe zucht dat ook Theo, net als ik, zich hier thuis voelt. Gelukkig …

Auteur: anneliesevonkvanderzanden

Auteur, Blogger, Verhalenverteller (lezingen), Culinaire creatieveling, Opgeweckt, Kokkin, Puur, Gastvrij, Biologisch, Doorzetter, Unieke streekproducten uit eigen keuken, Het weckparadijs. Boek 1. 'Was er maar een recept voor rouwen'. Herkenning en erkenning. Steun voor wie een dierbare is verloren... Boek 2. 'Marjanneke, stoer wijf' '(Over)leven in Dordrecht, eind 19e eeuw'. Historische Roman. Het verhaal gaat over Marjanneke, mijn overgrootmoeder, die ik heel stoer vind! Boek 3. 'Je moest eens weten wat er in mij omging'. Ik ben druk met de research voor mijn nieuwe boek. Onderwerp: emigratie naar Australië.

2 gedachten over “Theo’s Rozenboompje”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s