De Pannenkoekenbakker

Plasmolen
Al wandelend door Plasmolen, waar ik de komende 2 maanden verblijf, ruik ik op de terugweg naar mijn huisje een wel heel bekende lucht: die van pannenkoeken!
Een geur die ik uit duizenden herken. Automatisch gaan mijn gedachten terug naar de jaren 70.

1974
Het jaar dat Oranje, tijdens het WK, in de finale verloor van West-Duitsland.
Het jaar dat mijn zus Corry trouwde.
Het jaar dat ABBA het Songfestival won en Nederland derde werd met het lied ‘Ik zie een ster’ gezongen door Mouth & MacNeal.
Het jaar dat Theo bij de Holland Americalijn werkte, en wel op de SS Statendam.
En óók het jaar dat pannenkoekenrestaurant Netje’s Hof in Schaijk haar deuren opende.

Netje’s Hof
Dat was toentertijd een belevenis in Schaijk, een pannenkoekenhuis, in een oude boerderij! Het grappige was dat velen in het dorp op dat moment aan het pannenkoekbakken sloegen. Om te laten zien dat ze thuis een stuk goedkoper waren dan bij Netje’s Hof haha!! Hollandse zuinigheid zullen we maar zeggen. Voor de jongelui kwam er extra werkgelegenheid, zowel in de afwaskeuken als in de bediening.

Zware borden!
Ook ik meldde me aan, bij de familie Zegers. Ik werd aangenomen en mocht de bediening in. Al waren de borden loeizwaar (voor zo’n klein meid), ik bracht ze met veel bravoure rond, het was een super fijne tijd. Elk weekend was ik dan ook van de partij.

Oudejaarsdag
Zo ook op 31 december 1976. Spannende dag want de nieuwe chef-kok zou zijn entree maken. Dat bleek Theo te zijn. Door bemiddeling van wijngigant Pieter Taselaar wisselde Theo de keuken van De Oude Geleerde Man (Bennebroek) in voor die van Netje’s Hof. Hij werd met champagne ontvangen, samen met de baas proostte ik, heel verlegen, op Theo’s nieuwe baan.

Verliefd
Er was direct een klik. De liefde kwam dan ook snel om de hoek kijken, 3 maanden later hadden we verkering. 2 jaar later verloofden we ons en weer 1 jaar later trouwden we. En dit alles gebeurde in Netje’s Hof.

Herinnering
Het is trouwens lang geleden dat zo’n zoetige geur van pannenkoeken mijn neus inkroop. Een geur die herinneringen van 44 jaar geleden oproept. Van zoiets kan ik enorm genieten.
En wat er daarna met ons gebeurde? Dat is history…

Smakelijk eten!
Ik denk dat ik strakjes een pannenkoek ga bakken, ik krijg er ineens ontzettend veel zin in. Jullie ook?
Lieve groet, Anneliese

Auteur: anneliesevonkvanderzanden

Auteur, Blogger, Verhalenverteller (lezingen), Culinaire creatieveling, Opgeweckt, Kokkin, Puur, Gastvrij, Biologisch, Doorzetter, Unieke streekproducten uit eigen keuken, Het weckparadijs. Boek 1. 'Was er maar een recept voor rouwen'. Herkenning en erkenning. Steun voor wie een dierbare is verloren... Boek 2. 'Marjanneke, stoer wijf' '(Over)leven in Dordrecht, eind 19e eeuw'. Historische Roman. Het verhaal gaat over Marjanneke, mijn overgrootmoeder, die ik heel stoer vind! Boek 3. 'Je moest eens weten wat er in mij omging'. Ik ben druk met de research voor mijn nieuwe boek. Onderwerp: emigratie naar Australië.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s