Druk, druk, druk…

Waar is de relaxstoel?
Herkennen jullie dat? Druk om je heen, druk in je hoofd. Dat gevoel heb ik nu.
Hoogste tijd dus om de relaxstoel voor de dag te halen.
En dan niet rond kijken naar wat er allemaal gedaan moet/kan worden.
Nee, dan is het ‘Blik op oneindig en verstand op nul’, dat peperde Theo me altijd in. Misschien dat ik daar even naar moet luisteren.

Heel veel bezigheden!
De afgelopen maanden waren erg hectisch. Zowel binnen in het huis – restaurant – winkel, als buiten ín moestuin – boomgaard – kas en bíj de vijver.
Met als klapstuk het evenement Agrifestijn.
Mensenlief, wat een mensenmassa liep er vorige week over de Pannenweg. Velen van hen wilden bij mij wat gebruiken waardoor velen moesten wachtten op een vrije plek, op het terras of binnen in het restaurant.
Zo snel als het kon serveerden wij de bestellingen: de huisgemaakte tomaat-courgettesoep, of de XL-tosti, of een heerlijk parfait-ijsje, of ‘gewoon’ vlaai met koffie.

Troubadour Math
Bovenal was het gewoon beregezellig met leuke mensen om me heen! Voor een groot gedeelte was hier ook de organisatie van het Agrifestijn voor verantwoordelijk. Zij hadden overal aan gedacht, ze hadden het goed voor elkaar, chapeau! Zo was er vermaak en educatie voor iedereen. Diverse muzikanten, lopend van boerderij naar boerderij, lieten vrolijke klanken horen. Bij mij binnen presenteerde Troubadour Math ons zijn gezellige, veelal oudere, liedjes. Echte arbeidsvitaminen!

Ondanks de hitte…
De weken ervoor had ik het ook al druk met fietsers, diners, hapjesbuffetten en niet te vergeten de markten. Wat dacht je van de Nationale Jammarkt in Neede! En daar tussendoor de oogsten wegwerken.
Tijd inplannen voor het schrijven aan mijn boek ‘Marjanneke’ lukte me helaas niet. Jammer, maar dat komt wel weer…

Handjes laten wapperen
Intussen denk ik aan al mijn potjes en flesjes die ingemaakt en geweckt klaar staan om te etiketteren. Daarvoor moet ik echter eerst van elk brouwsel de voedingswaarden uitrekenen. Zoals bijvoorbeeld van mijn ‘Balsamico’ van Vijg en Rode Wijn, of van de Chutney gemaakt van Komkommer-Paprika-Ui- Whisky (lekkerrrrrrr) of van mijn Ouderwetse Tomatensoep. En dan heb ik nog veel meer smaken uitgestald staan…

Alles op zijn tijd
Het zonnetje komt net door, dus ik ga met mijn, nog steeds nieuwe, relaxstoel onder mijn arm naar buiten. Als jullie mijn blog van 21 april teruglezen, krijgen jullie een idee van mijn haat-liefde verhouding met die bewuste stoel.
Maar goed: het zonnetje wacht niet op mij en die potten en flesjes wel, dus tijd nemen en in die stoel gaan liggen, een moment voor mezelf nemen, ogen dicht en luisteren naar Theo’s wijze woorden.

Rust in de tent
Schrijven? Na deze blog zal ik Marjanneke maar weer eens gaan opzoeken in Dordrecht, daar waar ze zich in 1884 met haar gezin nestelde, op de Sluisweg. Ja, dat ga ik strakjes doen, in gedachten luisteren naar haar mooie verhaal. Om later, met pen en papier, al die belevenissen uit te werken. En dat alles vanuit mijn relaxstoel, ik kijk daar nu al naar uit…

En, nemen jullie op tijd rust?

Lieve groet,
Anneliese

Auteur: anneliesevonkvanderzanden

Auteur, Blogger, Verhalenverteller (lezingen), Culinaire creatieveling, Opgeweckt, Kokkin, Puur, Gastvrij, Biologisch, Doorzetter, Unieke streekproducten uit eigen keuken, Het weckparadijs. Boek 1. 'Was er maar een recept voor rouwen'. Herkenning en erkenning. Steun voor wie een dierbare is verloren... Boek 2. 'Marjanneke, stoer wijf' '(Over)leven in Dordrecht, eind 19e eeuw'. Historische Roman. Het verhaal gaat over Marjanneke, mijn overgrootmoeder, die ik heel stoer vind! Boek 3. 'Je moest eens weten wat er in mij omging'. Ik ben druk met de research voor mijn nieuwe boek. Onderwerp: emigratie naar Australië.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s